Het helpen van mensen en dieren is iets waar ik altijd al mee bezig ben geweest. Zeker dieren werden geregeld gered, gaf ze een nieuw thuis bij mijzelf of bij iemand anders waarvan ik zeker wist dat ze goed terecht kwamen. Ook mensen help ik waar ik kan, dit kan zijn door te luisteren, advies te geven of iemand gewoon te voorzien van eten en drinken als ze dit zelf niet kunnen betalen. In het verleden naast een agrarische opleiding richting dierverzorging heb ik een opleiding in het welzijn gedaan daarbij verschillende ervaringen opgedaan met o.a. de gehandicaptenzorg en vervolgens jaren als onderwijsassistent gewerkt in het basisonderwijs, waar ik naast de taken die bij het beroep horen ook taken kreeg die er ver buiten lagen, waar zelfs leerkrachten extra cursussen voor moeten doen.

Een sprongetje meer naar het heden. Momenteel werk ik als zzp’er. Hierin doe ik verschillende dingen als bijberoep, dit omdat het niet fulltime te doen is en ik het leuk vind om afwisseling te hebben. Fotografie is mijn hoofdonderneming, waarbij ik voornamelijk honden en paarden fotografeer met af en toe mensen in een bepaald thema.

Daarnaast ben ik ook coach, als coach begeleid ik mensen die zich spiritueel willen ontwikkelen of mensen die paranormale ervaringen hebben. De begeleiding bestaat dan uit het vertrouwd ermee leren raken (een eerste ervaring kan best beangstigend zijn), leren ermee om te gaan, maar ook hoe je je kan afsluiten. Ook werk ik op een chat site als spiritueel consulent, hierbij geef ik readings met tarot kaarten of via foto’s. Dit komt ook overeen met mijn welzijns verleden omdat je vaak luistert naar de problemen van mensen en ben je eigenlijk een soort maatschappelijk werkster. Voordeel is dat het tamelijk anoniem is en de drempel lager.

Paar jaar geleden had ik een paard die een grote wond had op de onderkaak. Op aanraden van de dierenarts heb ik dit behandeld met honingzalf en calendulazalf (goudsbloem), hierdoor werd mijn interesse in natuurlijke geneesmiddelen aangewakkerd (had er altijd al een interesse in). Het kwam er destijds helaas niet van om er meer mee te gaan doen. Mja in deze tijd, waar het lastig is om iets te kunnen doen, besloot ik dat het tijd was om meer met de natuurlijke geneeswijzen te gaan doen. Ik begon een opleiding kruidengeneeskunde, welke ik met goed gevolg afgerond heb. De smaak had ik te pakken en besloot daarna de opleidingen Aromatherapie en Bach Bloesem therapie te gaan doen, welke ik beiden ook met goed gevolg afgerond heb en mij inmiddels Aromatherapeut en Bach Bloesem therapeut mag noemen. Dit alles gericht op mensen en dieren. Zo ben ik er gekomen om mijn kennis te gaan delen en hoop ik vele mensen en dieren te mogen gaan helpen met behulp van Aroma therapie en Bach Bloesem therapie.